недеља, 20. август 2017.

NAGRADE ZA ŽIVOTNO DELO

Zlatan Pupezin

Vladimir Šarić

Dragan Lojanica
Priznanja ESS za životno delo dobili su Zlatan Pupezin, Vladimir Šarić i Dragan Lojanica.

6 коментара:

Luka је рекао...

Čestitka doajenima enigmatike!

Mirka је рекао...

Čestitam!

Migo је рекао...

Iskrene čestitke dobitnicima Nagrade za životno djelo. Živjeli nam još dugo!!!

Zanima me da li je ESS na ovom velikom skupu dodijelio još neke zahvalnice, diplome, povelje...
Bio sam nekoliko dana bez interneta i možda je taj izvještaj upravo tada objavljen? Ja ga nisam našao iako sam po povratku s puta detaljno pregledao Slavkov blog.

Da li smo veliki jubilej Milorada Živanića, još uvijek člana i jednog od osnivača EKK, gurnuli pod tepih jer o njemu ne želimo više ni da razgovaramo da ne bismo naljutili garnituru na vlasti. Ako 50 godina kreativnog bavljenja enigmatikom ne zaslužuje Nagradu za životno djelo možda je mogla neka mala povelja koju bi mu neka dobra duša odnijela do Beograda - jer Živanić je još uvijek u nemilosti predsjedništva ESS i "lojalnih" članova i ne bi bilo dobro primljeno da se pojavio u Subotici.

U Staroj Grčkoj, za vrijeme trajanja Olimpijskih igara, i mjesec prije, i mjesec poslije, prekidala su se sva neprijateljstva i na Igrama su mogli učestvovati svi zainteresovani i bez ikakvih problema putovati!!!

Hm, Stara Grčka - vjerovatno je zbog svojih slobodoumnih ideja i propala...

Dejan Minić је рекао...

Migo, to je dobar predlog. Nije kasno da se to ispravi sledeće godine i Živaniću dodeli nagrada za životno delo.

Slavko Bovan је рекао...

Prvo: Na ovom blogu će biti posebni postovi o nagradama za izdavaštvo, te jubilarnim doplomama (70, 60, 50, 40...godina bavljenja enigmatikom).
Drugo: Po tom pitanju vlada potpuna konfuzija. U petak u rasprava na tu temu krenula je oko povelje za 70 godina enigmatskog rada Bokija Petrovića. Mile Janković se usprotivio tvrdeći da Boki već 30 godina nije aktivan, a uz to nije član ESS. Pošto nije član ESS na predsedništvu se dalje nije raspravljalo o (ne)aktivnosti u zadnjih 30 godina te je ODLUČENO da mu se povelja NE DODELI. U nedelju je ipak pročitano da mu se dodeljuje povelja (pokazana svima prisutnima). Slično je bilo i sa povelje za životno delo. U petak je odlučeno da se dodele dve povelje, a u nedelju su dodeljene tri. (Ne protivim se što su tri, ali se iznenadih otkud tri kad tu treću niko nije pomenuo).
Spiskovi jubilarnih diploma nisu pominjani u petak. Samo su u nedelju pročitana imena i prezimena dobitnika koji su prisutni i njima su dodeljene diplome. Evidenciju o godinma stvaralaštava vodi sekretar ESS.
Rečeno je da se vrlo brzo napravi pravilnik o nagradama i priznanima te da se po tom pravilniku ubuduće radi. Podržavam! Da bismo zadržali važnost priznanja (mislim da su važna!) moramo spriječiti inflaciju nagrada.

Mišo је рекао...

BRAVO slavko!!!