недеља, 20. август 2017.

VEČITI DERBI


Na slikama sa polufinala kvizovke (foto: Žarkovački) vidite dvojac sa vrha tabele najuspešnijih učesnika Susreta u Subotici.  
Zoran Radisavljević (levo) proglašen je za najuspešnijeg takmičara Susreta, dok vašem izveštaču (desno) nisu bile dovoljne dve pobede (sastavljanje i rešavanje zagonetaka) za osvajanje te titule. Radisavljević je imao jedno zlato (anagrami), jedno srebro (rešavanje) i jedno četvrto mesto (sastavljanje), što po pravilniku ESS donosi 11 poena (5 + 4 + 2). Mojim 5 + 5 nedostajao je jedan bod iz anagrama. Naime, peto mesto bi donelo pahar, a moja anagramna zbirka od tri anagrama završila je na šestom mestu.

6 коментара:

Luka је рекао...

Splitska čestitka obama najuspješnijih učesnika!!!

Andon Koloski је рекао...

Јoш дa је билo и пo једнo пивo сa oбе стрaне oндa oвa би билa фoтoгрaфијa oд милиoн дoлaрa.

Slavko Bovan је рекао...

Nemojmo žuriti. Korak po korak je sasvim dovoljan napredak. Ovdje valja zabilježiti da je poraženi u meču (prepoznaćete ga po narandžastom dresu) pružio ruku i čestitao pobjedniku, koji je pruženu ruku prihvatio i zahvalio na čestitanju.
Sada (sledeći korak) očekujemo da najuspešniji učesnik Subotice na svom blogu (ili negdje drugo) napravi osvrt na relaciju Vranje - Subotica. Po meni, u subotičkoj osluci nema ništa sporno (Bodovi sračunati u pravilniku u kome su jedno zlato i jedno srebro i jedno četvrto mjesto bolji rezultat od dva zlata u najvažnijim disciplinama.) Da bismo napravili još jedan korak naprijed važno je o svemu otvoreno govoriti, pa tako i o "naknadnim" odlukama o Vranje. Da ponovim, odluka iz Subotice je po pravilniku, ali me baš zanima da li će se sada "potezati" argumen vrednovanja medalja sa Olimpijada.

Slavko Bovan је рекао...

Uzgred rečeno, ovo je bila jedna dobra partija kvizovke. (Kibiceri u transu!)

stipan medo је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
IlijaO је рекао...

Moj osvrt na kvizovku: Potvrđeno postojanje sporne riječi BRUDER ( Ne-Ne)!