петак, 9. март 2018.

EVERGRIN (692)

Čvor Razbibriga 331, 03.03.1979.
(Prilog: Jovan Nedić)

4 коментара:

Nedjeljko Nedić је рекао...

Gdje je nestala Sonja Šetušić? Zašto Zlatka više ne sastavlja? Pitanja bez odgovora.

Belirac је рекао...

U skandinavci je prezime Jovanović opisano ovako: "Zagonetačica iz Subotice". Ispod slova "tice" na korekturi su upisane tačkice, kao što je i opis dvoslova DA zaokružen tačkicama. Ipak, korektura nije odrađena do kraja, tj. te greške nisu ispravljene, pa je sastav objavljen s greškama.
Krivica pada na korektora, a to znači na urednika jer je tada u "Čvoru" urednik bio i korektor.

Belirac је рекао...

Zagonetačica Jovanović (Gordana), kao što svi znamo, nije iz Subotice sa sjevera Bačke, nego iz Subotišta u Sremu. Kasnije je ona promijenila prezime i postala - Gordana Šarić (pogledajte gornju objavu "Gordana u Kvizorami").
Za pretvaranje Subotišta u Suboticu "kriva" je tadašnja "Čvorova" daktilografkinja, koja je vjerovatno mislila da je tu opisivač nešto zeznuo - Bjelovarčanima je, naravno, Subotica bila poznata, ali za Subotište možda nikad nisu čuli. "Okrivljeni" opisivač nije bio niko drugi nego urednik jer je u "Čvoru" i opisivanje križaljki bio njegov posao, sve dok se nije zaposlila Ljiljana Brajković, a kasnije i Dušan Kos.

Анониман је рекао...

Kažemo, tko radi taj i griješi, na greškama se uči... Križaljka je bila posvećena našim poznatim zagonetačicama i mali dar za Dan žena. Hvala kolegi Nediću što ju je pronašao i objavio u rubrici Evergrin!